CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

zondag 10 mei 2009

Pas op voor de varkensgriep!

Zozo...

Een sluipende onzichtbare moordenaar terroriseert de wereld. Tientallen mensen zijn slachtoffer geworden van deze killer. Het lijkt zo onschuldig als een griepje, maar het kan je dodelijk treffen. ‘Paw, paw, paw’... je valt dood neer. En het schot komt van….. de ‘VARKENSGRIEP’.

Eerst de S.A.R.. Daarna de gekke-koeien-ziekte, de vogelgriep en nu de varkensgriep die de wereldbevolking probeert uit te dunnen. Het is geen epidemie, maar een pandemie!
Varkensgriep wordt, net zoals de gewone griep, bij mensen veroorzaakt door het type A influenza virus dat de luchtwegen aantast. Deze moordenaar ‘varkensgriep’ werd ontdekt bij varkens, vandaar de naam. Voor de varkens is er een vaccin. De ziekte is uitgebroken in Mexico. Iedereen die recentelijk in Mexico is geweest en koorts heeft van meer dan 38,5 graden, moet met SPOED naar de dokter.
Voor de mens is er (nog) geen vaccin, maar Tamiflu, een virusremmer, kan dodelijke gevolgen helpen voorkomen.

De naam varkensgriep is eigenlijk verkeerd gekozen. Het is niet bewezen dat de sluipmoordenaar via varkens wordt overgedragen. Een gevaarlijke ontwikkeling is dat de killer zich ook verspreid via menselijk contact. Het virus kan van mens tot mens worden “doorgegeven”, (omhelzing, hoesten, niezen en via voorwerpen (b.v. uit hetzelfde glas drinken).

Zodra je dus koorts hebt boven de 38,5 graden, een loopneus, geen eetlust, lusteloosheid, ademhalingsproblemen, lichaamspijnen, gewrichtspijnen, hoesten en als je soms overgeeft, ga vliegensvlug naar de arts. Ook al kruipt de moordenaar niet via varkensvlees, ga toch goed om met vlees. Niet alleen varkensvlees! Elk vleessoort kan virussen/bacterien bevatten afhankelijk van de hygiene vanaf het proces van slachten tot koken van het vlees. Voorkom de moordaanslag door het dier op een hygiƫnische manier te slachten, het vlees goed wassen, opslaan en koken.

So be alert!

0 comments: